2.26.2018

Сценарій конкурсу-свята ораторського мистецтва «Володар слова»


Розробила, підготувала та провела учитель української мови та літератури ЗОШ І-ІІІ ст. №6 Дубинська Тетяна Іванівна

 
Перед початком Свята грає пісня «Як у нас на Україні»

Ведуча: Вітаємо всіх присутніх у цьому залі. Сьогодні тут зібралися палкі шанувальники рідного слова, красного письменства, усі ті, для кого майстерне володіння рідним словом є одним із життєвих пріоритетів.
Розпочинаємо конкурс ораторського мистецтва «Володар слова»
Звучать фанфари

Ведуча: Для того, щоб визначити найкращого читця, на нашому конкурсі присутнє строге та компетентне журі, яке буде оцінювати наших конкурсантів:
  1. Румянцева Євгенія Володимирівна (бібліотекар школи)
  2. Наталія Олександрівна (психолог, соціальний педагог)
  3. Голова батьківського комітету 2 класу
Ведуча: 11 учасників демонструватимуть сьогодні свої здібності та таланти, свої ораторські вміння. Підтримаємо їх аплодисментами!
А зараз нас вітає Марченко Олександр піснею «Україно моя»


 Ведуча: Чотири роки поспіль у нашому місті проходить фестиваль ораторського мистецтва «Заговори, щоб я тебе побачив». І у цьому році наш навчальний заклад представляли 3 учні: Алексєєва Юлія, Кулагіна Тетяна та Горецький Єгор.
Усього у міському фестивалі брало участь майже 100 конкурсантів.
В умовах серйозної конкуренції, так як багато школярів з інших навчальних закладів міста брали участь у такому конкурсі не вперше, були діти, які займаються у театральній студії при Міському палаці культури, відвідують театральний гурток при Центрі дитячої та юнацької творчості, наші учні все ж таки вибороли призові місця, продемонструвавши не тільки ораторські вміння, а й акторські здібності. Тому що враховувалися не тільки вміння продекламувати текст, а й володіння невербальними засобами спілкування, вміння володіти аудиторією, вміння утримувати увагу присутніх і бути цікавими від початку і до кінця виступу. Наші зірочки виступили чудово! Усі номери були різні, але відповідали характерам та внутрішньому стану кожного з представників нашої школи, тому всі вони посіли призові місця. Привітаємо ж їх оплесками!!!
Сьогодні ми запросили наших риторів на шкільний конкурс і просимо ще раз продемонструвати свої вміння.
До слова запрошується учениця 8 класу Кулагіна Тетяна
Ведуча: Важливою умовою міського етапу конкурсу було те, що виступ мав тривати рівно 2 хвилини (допускалася розбіжність лише 4 секунди).
Такий нюанс дуже ускладнював виступ конкурсантів, але наші учні з гідністю подолали цю перешкоду. До виступу запрошується Алексєєва Юлія.
Ведуча: Учень 10 класу Горецький Єгор підготувався до виступу всього за 3 дні! І своєю перемогою довів усім - «Если я хочу, значит это будет!»
 
 
 
Ось такими різними, але неповторними, цікавими і неординарними були виступи учнів школи №6 на міському етапі фестивалю ораторського мистецтва «Заговори, щоб я тебе побачив».
Від імені вчителів, які готували наших переможців, хочу сказати – ми пишаємося вами!!! Нас переповнює гордість і радість за ваші перемоги і досягнення. Молодці!!!
А зараз Акименко Мар*яна та Маркова Анна, учениці 4 класу, виконають для вас веселий танок «Полька з притопом» 
Зараз прийшов час власне конкурсу. Тож розпочинаймо змагання.
Ведуча: Нашим риторам було запропоновано виступ на вільну тему. Найбільш цікавими для конкурсантів виявилися теми «Рідний край», «Україна», «Бердянськ», «Природа» і, звичайно, поезія про рідну мову, адже цей конкурс-свято проходить в рамках Тижня української мови та літератури. Також сьогодні прозвучить поезія російською мовою, бо ми живемо у російськомовному регіоні та навчаємося у російськомовній школі..
 Отже, переходимо до виступів, слухаємо та насолоджуємося поезією, а члени журі і ви, слухачі, оплесками прореагуєте, наскільки вдалим і цікавим був той чи інший оратор.

І номінація – «Мій рідний край». «Бердянськ»

ЧИТЦІ:


Ведуча: У нашому краї, у нашому місті жила й працювала незвичайна людина, письменник, поет Григорій Бідняк. Один з його віршів «Пісня моя українська» було покладено на музику, і зараз учні 4 класу виконають її для вас. Зустрічайте!!!!

ІІ номінація – «Природа»

ЧИТЦІ:
Ведуча: Ми живемо у чудовому, прекрасному, неповторному куточку нашої планети, одному з найкрасивіших і найбагатших місць Землі. В українців найсприятливіші кліматичні умови для існування людини. У нашій країні є і могутні ліси, і широкі степи з духмяними травами, і повноводні ріки, й стрімкі гірські потічки, є на нашій території й дивовижні Карпатські гори, й прекрасні Азовське та Чорне моря. Про Нашу Батьківщину Т.Г.Шевченко сказав: «Тихі води та ясні зорі». А цей чудовий край з давніх-давен населяли красиві, розумні, творчі, талановиті, всебічно обдаровані, працьовиті з міцним здоров*ям люди.
На згадку про наших славних предків учениця 4 класу Майборода Юлія виконає танець «Український козачок». Ваші аплодисменти!




Ведуча: Сьогоднішнє свято є заключним заходом Тижня української мови та літератури, який у нашій школі традиційно припав на Шевченківські дні. Усім відомо, що 9 березня весь літературний світ вшановує пам*ять Великого Кобзаря. З цієї нагоди учні нашої школи випускали стіннівки, готували й захищали власні проекти, переглядали презентації. Шкільний бібліотекар Євгенія Володимирівна оформлювала виставку видань творів Велетня української літератури. Також саме 9 березня до нас приходила працівник Художнього музею з лекцією «Шевченко-художник», і ви мали змогу збагатити свої знання з біографії Тараса Григоровича, дізнатися більше про його літературну діяльність та художню творчість.
Саме тому сьогодні на нашому конкурсі не може не прозвучати поезія Великого Кобзаря. Для художнього читання запрошується … 
Ведуча: Тиждень української мови та літератури видався насиченим та цікавим. У вас була нагода ознайомитися зі словниковим багатством української мови – бібліотекар готувала виставку словників, які є у нашій школі, а Юлія Алексєєва та Тетяна Кулагіна проводили лекцію «Словникове багатство України».
Ви поповнили свої знання з історії української вишиванки, дізналися про традиційну вишивку різних регіонів України. Ознайомилися з сучасними тенденціями у цьому виді мистецтва. Для вас було оформлено виставку вишитих робіт та стенд «Українська вишивка: історія та сучасні тенденції»
Протягом Тижня уроки мови проходили у нестандартних формах – лінгвістичні вікторини, мовні турніри, мовознавчі КВК.
Особливо цікавою й незабутньою видалася зустріч з письменниками нашого міста Батурою В.О., Тоцькою Н.М. та Бабкіною О.Л., які розповідали про літературну діяльність у нашому місті в різні часи, літературні об*єднання Бердянська, читали свої поезії, розкривали секрети створення віршів.
За доброю традицією окрасою всіх заходів нашої школи є виступи братів Костенко. Не стало винятком і наше свято.
НОМЕР:

ІІІ номінація - «Мова моя українська»

До виступу запрошується…
ЧИТЦІ:

Ведуча: Ось і продемонстрували свої ораторські здібності всі учасники шкільного конкурсу «Володар слова». Поки журі оцінює виступи, підбиває підсумки нас з вами знову порадують брати Костенко. Зустрічаймо! 
Ведуча: Судячи по оплесках, які звучали у залі, вам сподобалося!? Тож, слово для нагородження переможців та дипломантів конкурсу надається голові журі.
Ведуча: Усе в житті починається з малого. З маленького зернятка виростає колосок, а з колоска – велика і пухка хлібина, ну а з маленьких діточок виростають чудові артисти і співаки. І сьогоднішнє свято ще один цьому доказ. Завершує наше свято пісня, яку можна сміливо вважати гімном Тижня української мови та літератури, бо вона дійсно об*єднала нас всіх нас – патріотів рідної землі, палких шанувальників рідної української мови «Разом і до кінця», виконують учні 4 класу.


Ведуча: Який дружний колектив! Які талановиті діти
Не менш активними під час Тижня української мови були і учениці 5 класу, вони брали участь в усіх заходах Тижня!
Марченко Олександр – наша зірочка, чиї пісні прикрашають усі шкільні заходи отримує солодкий подарунок від нашого мецената - директора санаторія «Нива», активного жителя мікрорайону і просто небайдужої людини з добрим серцем Геннадія Анатолійовича Сиромятникова.
Наші незмінні ведучі, лектори, які брали активну участь в усіх заходах Тижня української мови, готували цікаву інформацію для нас - Алексєєва Ю., Кулагіна Т. та Горецький Є. За участь і перемогу на міському етапі конкурсу-фестивалю ораторського мистецтва «Заговори, щоб я тебе побачив» нагороджуються солодкими подарунками.
 
ПОДЯКА бібліотекарю, учителю трудового навчання Румянцевій Є.В.,Секретарю Кравець Н.О., Учителю історії Пономарьову П.О., учителю музики, заступнику директора Глущенко О.В., учителям, які допомогли підготуватися нашим юним ораторам.
Прийміть щиросердні вітання. Нехай на нашій благословенній землі завжди панує мир, спокій та добро, а це чудове свято додасть всім наснаги, оптимізму, впевненості у власних силах і непохитної віри в світле та щасливе майбутнє.
За активну участь у заходах, присвячених Тижню української мови, учням 4 класу та класному керівну Валентині Ананіївні оголошується Подяка та вручаються солодкі подарунки.

Немає коментарів:

Дописати коментар